21 Nisan 2012 Cumartesi

Savaşın Kaderini Seyit ONBAŞI Değiştirdi


Çanakkale Savaşının en kızgın haliydi. Düşman savaş gemileri Türk Tabyalarının üzerine ateş kusuyordu resmen. Yüz binlerce şehit vermiştik. Durum çok kötüydü. Bombalanan tabyalardan biride Seyit ONBAŞI'nın bulunduğuydu. Seyit olayın farkındaydı durumları çok kötüye gidiyordu cephaneleri neredeyse bitmişti.
Birden bulunduğu tabyaya gökten dağ düşermiş gibi bir bomba düşmüştü. Herkes yerde yatıyordu Seyit kalktı silkelendi ve düşman gemisine baktı o İngiliz zırhlısı "Queen Elizabeth" di. Korkunç bir şekilde etrafına ateş saçıyordu. Sonra birde çevresine baktı sadece bir top sağlam kalmıştı fakat onunda vinci kırılmıştı.
Aklına Koymuştu arkadaşlarının öcünü alacaktı. Ağzından duası süzülmeye başladı "Ulu ve yüce Allah'tan başka  hiçbir güç ve kuvvet yoktur" diyerek üç kişinin bile kaldıramayacağı 257(275 kilo) okkalık top mermisini imanının verdiği güç ile kaldırdı ve topun ağzına sürdü. Ya Allah Ya Bismillah diyerek topu ateşledi ve İngiliz Zırhlısı "Queen Elizabeth'in bacasından içeriye girdi gemi çok büyük hasar aldı ve ortadan ikiye bölündü ve Çanakkale'nin boğucu derinliklerine doğru çekildi.
Asıl savaşın kaderini değiştiren mermisi ise yine İngilizlerin büyük zırhlısı "Ocean'a" verdiği zararla olmuştur. Gemi bir süre sonra ise suya gömülmüştür.

HAYATI

Asıl adı Seyit Ali Çabuk'tur. Doğumu 1889 Eylül ayıdır vefatı 1939'dur.
1889 yılında Balıkesir'in Havran ilçesinin Çamlık (manastır) köyünde dünyaya geldi babasının adı Abdurrahman annesinin adı Emine'dir. 

Savaş Sona erdiğinde 1918 yılında köyüne döndü ve marangoz işleri ile uğraştı.

1934 yılında soyadı kanunu çıktı ve soyadı ÇABUK olarak kaydedildi.

1939 yılında ise verem hastalığından dolayı yaşamını yitirdi.

Savaştaki büyük katkısından dolayı Cevat Paşa tarafından Harp Madalyası verilmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder